Ma este 17 óra 30 perckor a Kozármislenyi Művelődési Központ indítja útjára a városban a Házasság hetének programsorozatát. A tavalyi évben útjára indult, és a kozármislenyiek szabadidejének kellemes, beszélgetős, kulturált eltöltését szolgáló KultúrSzalon Exkluzív kulturális talk show soron következő 2022. februári előadására a Kozármislenyi Művelődési Központ színháztermében kerül sor.

A beszélgetős talk show háziasszonya, Dombi-Mirolya Liza vendégei a mai pénteken Izsák Ildikó és Ferenc, valamint dr. Ivánfi Judit és dr. Tóth Gábor, kozármislenyi házaspárok lesznek.

A háziasszony és a meghívott vendégei az esti beszélgetés során szót ejtenek a hozott mintákról, értékekről, a párválasztásról, a tudatosságról és ösztönösségről, az elköteleződés előnyeiről vagy hátrányairól, a gyermeknevelésről szól, az örömök és a nehézségek tükrében, vagy ahogy azt Tolsztoj mondja: „Ahhoz, hogy az ember boldog legyen, hinnie kell a boldogságban!”

A kozármislenyiek már az elmúlt héten az ÉLESZT-Ő városmissziós programon is hangolódhattak a Házasság hetére a Schönstatti Apostoli Mozgalom fiataljainak segítségével a hit és a bizalom jegyében például olyan előadásokon, mint a „Házasság és bizalom” vehettek részt az érdeklődők valamint térzenén, kiránduláson, apa-fia focin és családi farsangon hangolódhattak az egymásra figyelésre.


Mi a Házasság hete?

Közel két évtizede Angliából indult el a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára igyekszik irányítani a figyelmet. A házasság hetét, amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt, napjainkban már 4 kontinens 21 országában ünneplik a Házasság hetét. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

„A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is. A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.” – olvasható a Házasság Hete Szervezőbizottság weboldalán, a hazassaghete.hu oldalon.

Kiemelt kép: Kozármislenyi Művelődési Központ