Egy koronavírus-fertőzés miatt lélegeztetőgépre került férfinak begyulladt a retinája és a szaruhártyája, és olyan súlyos állapotba került, hogy végül ki kellett operálni a szemgolyóit – írja a Blikk. A lap szerint az ápolók véthettek egy komoly hibát, amikor a beteg altatásba került, hosszú időn át nem fedték le a szemét, amit ilyenkor meg kell tenni.

– Néhány hete vitték kórházba a rokonomat kétoldali tüdőgyulladással – kezdte felidézni a borzalmas esetet a neve elhallgatását kérő olvasónk – Hamarosan az intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre tették. Műtüdős kezelést kapott, de még mindig életveszélyes állapotban van, tüdőtranszplantációra vár, olyan rombolást végzett szervezetében a koronavírus.

A férfi napokig volt nyitott szemmel a lélegeztetőgépen, később pedig hiába pótolták a korábbi mulasztást, már nem lehetett megmenteni a beteg szemeit.

A kórház egy nap azzal kereste meg a hozzátartozókat, hogy járuljanak hozzá a szemgolyók eltávolításához. Végül a család beleegyezett a kérésbe.

Az újságnak egy szemészeti klinika szakértője azt mondta, az, hogy nem takarták le a szemét a férfinak még nem indokolja a szövődményt. A retinaprobléma oka felülfertőződés lehetett. „A koronavírus valószínűleg annyira meggyengítette a beteg immunrendszerét, hogy a kórokozók így már könnyen megfertőzhették a szemgolyókat” – mondta.

Kiemelt fotónk illusztráció.