Az alig másfél éves cég ellen rendelte el a NAV a végrehajtást. – írja írásában a Menedzsment Fórum.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal területileg illetékes vámigazgatósága február 9-én végrehajtást indított a társaság cégkivonata szerint Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel szemben.

A vállalkozás tulajdonosai között szerepel többek között a Debrecennél futballozó Dzsudzsák Balázs, aki a magyar válogatottban már 108 alkalommal lépett pályára. A mostani végrehajtás arra utal, a cég felhalmozott már korábban is adótartozást.

Az elindított eljárás természetesen nem jelenti automatikusan azt, hogy a cég megszűnik, mert még kiegyenlítheti a tartozásait.  Már több esetben is előfordult, hogy az adóhivatal akár néhány nap, vagy néhány hónap után megszüntette az eljárást, miután a felszólított, és a tartozással érintett vállalkozás időközben rendezte a tartozását a NAV felé.

2020 októberében került bejegyzésre az Első Léghajógyár Kft.-t. a cégbíróságnál hárommillió forintos alaptőkével. A vállalkozás alapításakor sorolta fő tevékenységei közé a légi és űrjárművek gyártását. meg kell állapítani, hogy a vállalat tulajdonosi köre a megalakulás óta jelentősen átalakult, a céget ugyanakkor három másik társaság hozta létre:

  • többségi tulajdonrésze volt a debreceni székhelyű RTS Vízvágó Kft.-nek,
  • mellette a kecskeméti Edubox Bt.
  • és a nyírlugosi Mopi–Trade Kft. rendelkezett tulajdoni hányaddal.

Dzsudzsák Balázsnak Első Magyar Léghajógyár Kft. a negyedik érdekeltsége volt. Első alkalommal a 2017-ben megalapította a DB7.hu Kft.-t, ami sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozik, majd két évvel később átvonult az egészségügyi területre. 2019 februárjában, szintén több tulajdonossal együtt, veresegyházi székhellyel, megalapította az egyéb humán-egészségügyi ellátást magában foglalkozó Rába Medical Center Kft.-t, melyben az ugyanekkor alapított, vagyonkezeléssel foglalkozó Rába Medical Invest Kft.-n keresztül tulajdonosi tag lett a magyar focista.

Forrás: mfor.hu

Fotó: pixabay.com