Farsangi Fánkos Délután várja a kozármislenyieket 2022. február 26-án, a Templom téren, ahol a Szent Mór püspökről elnevezett öregfalui templom kertjében délután 14 órától egészen 17 óráig élvezhetik a látogatók a színes, helyi, farsangi vigalmat.

Aki az összejövetelre farsangi jelmezben érkezik a város szívébe, annak a délutáni viadalomban ingyen jár a fánk és a tea, aki pedig otthon felejti a jelmezét, az kedvére válogathat a finom sütemények között.

A gyermekeket olyan különböző foglalkozások várják az Öregfaluban, mint az álarckészítés vagy a kakasvarrás, ahol szakértő kezek segítik, irányítják az alkotásra éhező apró kezeket.

A vidám délután keretében a felnőttek és a gyermekek együtt készítenek kiszebábot, amivel aztán közösen elbúcsúztatják, sőt elriasztják a telet, és vele együtt minden olyan rosszat, ami eddig körülvette az embereket.

A templom környezetében lévő Pici Piac pedig a rendezvény ideje alatt portékájával várja a törzsvásárlóit, és az újonnan az Öregfaluba érkezőket.

A kutyabarátok a helyszínen tett adományaikkal a városban létesítendő kutyamenhely kialakítását támogathatják.

A 2022-es évkezdet nem csak újévet, de új lehetőségeket is hozott a kozármislenyi közösség életébe. 2021. novemberben beadott pályázatuk, melyet a TESCO-Ön választ mi segítünk felhívására adtak be, sikerrel járt! Nem csak továbbjutottak az áruházakban 2022. 02. 15.januárban lezajlott „zsetongyűjtő ” fordulóba, de mellette pluszként a legkreatívabb két pályázat egyike lett a kozármislenyi kezdeményezés. A jutalom pedig nem kevesebb, mint 400 000 forintos támogatás volt.

A Civilek Kozármislenyért összefogás közössége a „KOVÁSZ-közösségi pékműhely” program keretén belül vállalta, hogy közösségi rendezvények keretében mutatja be, és tanítja meg az érdeklődőket a kelt tészták, mint a fánk, a kalács, a lángos, a lepény, vagy a kakaós csiga készítésének technikájára. A program első állomása február 26-án a farsangi fánk készítése lesz.

A Civilek Kozármislenyért összefogás, egy a városért tenni akaró, kozármislenyi civil lakosok csoportja. Nemes, jó ügyekért aktivitást vállaló helyiek olyan közössége, akiknek fontos a zöld szemlélet, az élhető lakókörnyezet megóvása és a helyi demokrácia.

Aktivitásukat jól mutatja, hogy tavaly megszervezték a településen a Szent Mór napi búcsút, az Adventi Ablaknyitogató programot, az Adventi fényünnepet, bekapcsolódtak a Hagyj el egy Mikuláscsomagot programba, és útjára indították a Mislenycsillag közösségi rádiót.