Lezárult a 2021/2022-es bajnoki szezon első része, az alapszakasz befejeződött. A Kozármislenyi Sportegyesület női kézilabda felnőtt csapata bekerült a felsőházba, vagyis az ország legjobb tíz NB I. B-s együttese közé, ami örömteli, ugyanakkor tény, hogy ennél magasztosabb céljaik voltak az idény kezdete előtt. Szerencsére még semmi nincs veszve!

Az előre gondolkodás, a higgadt tervezés mindig is jellemző volt a Kozármislenyi Sportegyesület női kézilabda csapatának klubjára, ennek újabb bizonyítéka, hogy már az elmúlt napokban eldőlt, hogy a következő szezontól Gyulay László veszi át a felnőtt csapat irányítását Kovács Tamástól.

A baranyai város felnőtt csapata tavaly novemberben már átélt egy edzőváltást, akkor Zdenko Korditól vette át a stafétát Kovács Tamás, az egyesület elnöke. Tudni lehetett, hogy a vezetőedzői feladatokat nem kívánja hosszú távon ellátni, hiszen klubvezetőként, utánpótlás edzőként rengeteg teendője van, amelyek teljes embert kívánnak, hiszen azon a poszton is száz százalékot kell nyújtani.

Alapvetően csak egy válságmenedzser voltam. Azért vállaltam el akkor a feladatot, mert olyan emberre volt szükség, aki jól ismeri a csapatot, a körülményeket – mondta Kovács Tamás.

A következő szezonban is olyan edzőre szerettük volna bízni a felnőtt csapatot, aki tisztában van a rendszerrel, ismeri a játékosainkat. Így esett a választás Gyulay Lászlóra, aki nagy örömünkre elfogadta a felkérést. – sorolta a döntés legfontosabb érveit az egyesület elnöke.

Gyulay Lászlót senkinek sem kell bemutatni Kozármislenyben. Amellett, hogy az ifjúsági csapat vezetőedzője, tavaly november óta Kovács Tamással alkotott edzői párost a felnőtteknél, segítette az egyesületi elnök munkáját, tehát hónapok óta együtt dolgozik a lányokkal, tisztában van a játékfelfogásunkkal, a bennük rejlő lehetőségekkel.

Az idei szezonban még marad a jelenlegi felállás, továbbra is én irányítom a csapatot, de Gyulay Laci egyre több, egyre hangsúlyosabb feladatokat kap majd, így próbáljuk minél zökkenő mentesebbé tenni a váltást. Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, jól működött közöttünk a kommunikáció, úgyhogy nyugodt szívvel bízom rá a felnőtt csapatot, jó kezekben lesz! – sorolja Kovács Tamás a jövőbe vetett bizalmát.

Szükség is lesz továbbra is az összehangolt munkára, hiszen a felnőtt csapat jövő szombaton már a keleti csoport második helyezettjét fogadja a nyitányon! Köszönhetően az enyhülő „vírus szabályozásoknak” az edzők és a játékosok bíznak abban, hogy újra rengetegen lesznek a lelátón és hangos szurkolásukkal segítik hozzá csapatot az első győzelem megszerzésében!

A Kovács-Gyulay edzőpárosnak a visszalévő mérkőzésekre további sikeres munkát kívánunk!

A 2022/2023-as keret kialakítása ezzel a bejelentéssel megkezdődött Kozármislenyben.

Forrás: kozarmislenyse.hu