2020. év végén alakult meg városunkban a Kozármislenyi „Adj Esélyt” Álladvédő Egyesület. A civil összefogás kezdeményezőjét, az állatvédő egyesület alapítóját, Bodoki Szilviát kerestem meg kérdéseimmel.

BaHír: Mi ösztönzött az egyesület létrehozására?

Az egyesületet az állatok iránti szeretetem hozatta velem létre. Rövid működésünk alatt már így is jó néhány állatnak sikerült segítenünk a településen. Célunk, hogy Kozármislenyben megfékezzük a helytelen állattartást, a felesleges szaporulatot, a rászoruló állatokon segítsünk, és terjesszük a felelős állattartási ismereteket. Jelenleg ideiglenes befogadókkal dolgozunk, de keressük azt az ideális területet, ami megfelelne a kis mentetteink átmeneti otthonának. Kutyák, cicák mellett más segítségre szoruló állattal is szeretnénk foglalkozni, legyen szó kétlábúról, négylábúról, kis testűről, nagy testűről, szőrösről, tollasról. Városunk egy igazi gyöngyszem, ahol jó lenne azt tapasztalni, hogy itt minden állat szeretetben és megfelelő gondozásban élheti le az életét.

BaHír: Mit lehet tudni a tagságról?

Az egyesületnek jelenleg 13 tagja van, akik tevékenységüket önként végzik. Mindannyian munka mellett, munka után segítjük az állatokat, azért mert egyszerűen imádjuk őket. Éppen ezért sajnos nem biztos, hogy minden hívásra tudunk azonnal indulni, ezért kérjük a bejelentőket, legyenek türelmesek. Ha nem vesszük fel a telefont, írjanak sms-t, és mi mindenkit visszahívunk. Igyekszünk a lehető leggyorsabban nyújtani a segítséget. Sürgős helyzetekben, írják bele az sms –be, hogy „sürgős, sérült”.

BaHír: Mivel tudják az állatbarátok segíteni az egyesület munkáját?

Elsősorban olyan ideiglenes befogadókat keresünk, akik a mentett kutyát, állatot gondozzák az új gazdi érkezéséig. Kérjük azt is, ha valaki olyan dolgot tapasztal, ami szerinte nem felel meg a felelős állattartásnak, szóljon! Bejelentését közösségi oldalunkon vagy e-mailben is megteheti, akár név nélkül, a fontos az, hogy jelezzék a felelőtlen állattartást. Mi ellenőrizzük a helyet. Kérünk mindenkit, hogy segítsen, hogy mi is segíthessünk.

BaHír: Egy igazán nagy feladatot, egy állatmenhely kialakítását vállaltátok fel, hogy áll jelenleg a terv?

Keresünk az egyesület részére egy üres külterületi telket, ami alkalmas lehet állatmenhely kialakításra. A mentett állataink száma egyre növekszik, és az ideiglenes befogadók kapacitása sem bír már többet felvállalni. Elsőre 4-6 kennel kialakítására gondoltunk, amit majd bővítünk. Előzetes tervrajzot készítettünk. Nonprofit szervezetként nincs bevételünk, adományokból, támogatásokból, pályázatokból finanszírozzuk a kiadásokat. Ha esetleg valakinek látókörében van olyan terület, amit lehet bérelni, és a célnak megfelelő, kérjük, jelezze felénk. Természetesen a területet térítés ellenében vennénk igénybe, eladás és bérbeadás is megfelelő a számunkra.

Kozármislenyi „Adj Esélyt” Állatvédő Egyesület

Bankszámlaszám: 10101401-68132100-01005007

Budapest Bank Zrt.

Elérhetőségek:

Bodoki Szilvia : +36 30 197 1311 Balogh Anett (chip leolvasás): +36 30 313 8872

Tóth Cintia : +36 30 197 1312

Komlósi Veronika: +36 30 870 5480