Amíg Baranya 1-ben és Baranya 2-ben kifejezetten sok egyéni jelölt indulhat el a választásokon, addig Baranya 3-ban (ez Mohács és Kelet-Baranya), csupán öten lesznek. Az ország egyik legfideszesebb körzetében Dr. Hargitai János 57.62 százalékot kapott, értelemszerűen ez egy roppant nehéz körzet az ellenzéknek, és annál könnyebb a Fidesznek. Talán ez is az oka, hogy egykori ellenzéki szereplők itt nem tűntek fel indulóként, mint tették azt ketten is Pécs és Komló esetében. Itt vélhetően nincs szükség rájuk, és ezt a Lendvai utcában is tudják.

A Fidesz-KDNP ezúttal is a körzet már-már örökös képviselőjét, Hargitai Jánost indítja, aki 1998 óta ül a Parlementben. 2018-ban nagyon nyert, de 2014-ben „csak” 50 százalék körüli eredményt ért el. Az ellenzék abban bízhat, hogy a 2014-es számokhoz lesz közelebb Hargitai, és nem a 2018-ashoz, előbbi esetben lehet némi keresnivalójuk, utóbbiban kevésbé.

A hatpárti összefogás a jobbikos Schwarcz-Kiefer Patrikot indítja, a körzetben ő nyerte meg az előválasztást a momentumos ellenfelével szemben. Schwarcz Mohácson és a környéken is aktív szereplője a politikának, a Jobbik megyei képviselője, akinek meglehetősen világos elképzelései vannak arról, hogy mit is kellene az egyébként nem túl rózsás helyzetben lévő körzettel tenni. Hargitai hiába ül a Parlamentben emberemlékezet óta, Mohácsra 12 évnyi Fidesz-kormányzás alatt sem tudott hidat hozni.

Rajtuk kívül három indulója lesz/lehet a körzetnek: Gattyán György pártja a MEMO Döbrei Istvánt indítja, aki egyébként a párt – ezek szerint létező! – ifjúsági szervezetének az elnöke. A Mi Hazánk Bernáth Csillával száll a harcba, a Munkáspárt-ISZOMM koalíció Kós Zoltánt indítja.

Amíg az egyes és a kettes baranyai körzetben indulnak olyan szereplők, akik az ellenzéktől vehetnek el értékes szavazatokat (és nyilván ők nem véletlenül indulnak el), addig a Fidesz Mohácson ilyen jelöltben nem igazán bízhat, ellenben a Mi Hazánk egyértelműen a kormánypárt szélsőjobboldali, orosz-barát (ha úgy tetszik muszkavezető) szavazóit szerezheti meg, ennek okán Bernáth indulása csökkentheti Hargitai esélyeit. Az ellenzék mint szinte mindenhol, úgy itt is először indul teljes egységben, és bár alapvetően egyértelműen fideszes körzetről van szó, de ha Schwarczék képesek lesznek jól mozgósítani, és Hargitai nem a 2018-as, hanem a 2014-es eredményt tudja csak megismételni, akkor akár meglepetés is születhet, feltéve, ha a Mi Hazánk is kellő számú fideszes szavazót szipkáz el.

Érdekesség, hogy a körzetben nem lesz jelöltje a Kétfarkú Kutyapártnak, ugyanis Pinchelyi Zita jelöltségét végül a Nemzeti Választási Iroda nem vette nyilvántartásba.