Így élnek a NER legifjabb oligarchái, az utánpótlás, a sok apuci kicsifia. Mint például Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám: több milliárdot érő budapesti villák, luxusautók, luxusórák, és persze VIP, VIP hátán.

Matolcsy Ádám még csak 35 éves, de már elképesztő vagyonnal rendelkezik, olyannal, amilyenről egy átlag magyar munkavállaló álmodni se merhet. Ismerjék meg őt, a 444 segítségével!

Matolcsy Ádámot ismerői fesztelen, baráti környezetben olykor kellemetlenül harsány figuraként írják le, aki tisztában van kivételes helyzetével, és nem szégyenlős, ha befolyását és hatalmát érzékeltetni kell. Fontos számára a jókedv, de legalább ennyire fontos, hogy környezete előtt világosak legyenek a társaságon belüli erőviszonyok. Sokáig barátai szélárnyékában gyarapodott, a pénzügyekben és papírmunkában pedig nagy súllyal támaszkodott régi cimborájára, Száraz Istvánra, akivel kamaszkoruk óta egyazon baráti társaság tagjai, és rendszeresen nyaralnak közösen a világ legkülönbözőbb pontjain.

„ISTVÁNNAL SOK ÁTFEDÉS VAN BARÁTI TÁRSASÁGAINK KÖZÖTT, KÖZEL TÍZ ÉVE ISMERJÜK EGYMÁST, ÉS RÉGÓTA FIGYELEMMEL KÍSÉREM A SIKEREIT. SOK KÖZÖS VAN BENNÜNK, A KAPCSOLATUNK BARÁTINAK MONDHATÓ, DE NEM VAGYUNK NAPI KAPCSOLATBAN”

– mesélt Matolcsy Szárazról egy 2017-es interjúban, pedig a lényeget tekintve kettejük háttere igen eltérő, és a közöttük lévő viszony ebből adódóan erősen hierarchizált. „Ha Ádám kér valamit Pistától, arra nem mondhat nemet. Időtől és helytől függetlenül” – mondta egy közös ismerősük. – írja a 444.

Matolcsy Ádámhoz és köréhez megállás nélkül érkeztek a milliárdos közbeszerzések, ő és barátai a média és a vendéglátás területén is hihetetlen gyorsasággal nyomultak előre, bútorgyára rögtön az indulásakor közel 1000 milliós támogatást nyert el, a Sziget VIP-ben Somlai Bálint, Szivek Norbert és Dirk Gerkens már egymást váltva hordták neki az Aperolokat.

Orbán és a Fidesz harmadik kétharmados győzelme le is lazította a fiúkat. A csapat már nem a Trafiq-ban vagy a Black Swan-ben töltötte a hétvégéket, hanem amikor tehették, külföldön buliztak: Milánóban vagy Párizsban nem kell tartani attól, hogy egy újságíró kiszúrja az embert. Már korábban jelentek meg cikkek arról, hogy a társaság Dél-Amerikában, a Tomorrowland fesztiválon és Las Vegasban múlatja az időt, ha épp nincs itthon fontosabb teendő (és általában nincs). Így is történtek olykor kellemetlenségek: a társaság egy-két tagja a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon összetalálkozott Csányi Sándorral és Orbán Viktorral egy exkluzív lounge-ban, de már annyira jól voltak, hogy az MLSZ-elnök többeknek szóvá tette harsány viselkedésüket, és jelét adta, hogy nem szeretne többet találkozni velük. – írja szintén a 444.

Értsd: vállalhatatlanul, vélhetően bemindenezve viselkedtek a nyikhajok. Már elnézést.

Amikor 2015-ben az első milliókra szert tettek, Matolcsy és barátai óvatosan lépkedtek előre, kerülték a hírverést és a feltűnést. Mára ez alaposan megváltozott. Challenger 601-es magánrepülőgéppel járnak hétvégézni Míkonoszra, Olaszországba és Franciaországba. Száraz, akit az elmúlt pár évben a Tiborcz-Orbán házaspárral is bizalmi viszonyba került, megvette a Culinarist, az ország első számú delikát-bolthálózatát. Matolcsy Ádám a sajtó előtt sem szégyelli, hogy Porschékat gyűjt. Ha az RTL megkérdezi, tényleg lakott-e a milliárdos palotában, az a válasza, hogy még egy körre talán vissza is megyek. Somlai Bálint 160 milliós SF90 Stradale Ferrarit használ. És mindketten legalább több tízmilliós értékű órákat hordanak.

Ha esetleg a kedves olvasó azon gondolkozik, hogy hova megy el az adója, megmutatjuk ide: