Hét végén hidegfront érkezik lehűléssel!


Pénteken változóan felhős ég mellett némi napsütésre is számíthatunk, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharos lökések is lehetnek.


Szombaton a nap első felében változóan felhős idő várható, kisebb eső, zápor is lehet. Az élénk délnyugati szelet erős lökések kísérik. Kora délután hidegfront érkezik, hatására többfelé várható eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. A szél északnyugatira fordul és tovább erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. Területi átlagban jelentős csapadékra van kilátás.


Vasárnap változóan felhős idő várható, az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csapadék nem valószínű, csak egy-két helyen lehet jelentéktelen záporeső. Az északias szél gyakran megerősödik.


Hétfőn jobbára napos idő lesz, délután megnövekszik kissé a gomolyfelhőzet de csapadékra nem kell számítanunk. A hajnali órákban – főleg a mélyebbben fekvő vidékeken talajmenti fagy is lehet. Az északnyugati szél csak néha élénkül meg.
Kedden kevés felhőre számíthatunk, a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem lesz. A légmozgás egész nap gyenge marad. – írja a Meteo Mecsek.