Mohácson a Majális & Szomszéd- és civilünnep majálisra 10.00 órától várták az érdeklődőket a Deák térre. A nap során volt főzőverseny, térzene, a színpadon bemutatkoztak helyi csoportok, szervezetek, emellett a Teátrum Café majálisi ajánlatával (3-mat fizet 4-et kap csapolt sör akció) várnak minden szórakozni vágyót! Délután koncertek várják a közönséget. 13 órától a The Hegees zenélt, 14 órától a Szaxacustic Band,  16 órától CS. I. T.

Szentlőrincen a Szentlőrinci Fúvós Zenekarral ébredt a város, aztán a Szentlőrinci Nyugdíjas Dalárda szórakoztatta a délelőtti nézőket, míg a gyerekeket a bábovi, a légvár, az arcfestés, körhinták foglalták le. Polgármesteri köszöntő után a kora délután Radics Gigi koncerten ünnepelt a város. A zene után a nevetőizmokat dolgoztatja meg a Dumaszínház társulata, majd Pannon Filharmonia Térzene nyújt élvezetet a füleknek. Szenior Örömtánc előadáson a táncos, ritmusos zene kedvelői élvezhetik a majális hangulatát a Művelődési Központ udvarán.

Szigetváron a várban egy klasszikus Majálisra várták az együtt szórakozni szeretőket. Sör és  virsli mellett birkózó és grundbirkózó bemutatót tartott a Szigetvári Birkózó SE kora délután. A kicsiket kézműves foglalkozás, arcfestés várta. A bátrak kalandpályán próbálhatták ki erejüket és ügyességüket, valamint a szerencséjüket a Szigetvári Vár hagyományőrzőivel. Táncbemutatót tartottak az ügyes lábú Style és Passion Egyesület, a Kapronczai Művészeti Iskola és a AK Pécs tánccsoportjai. Focimajális sportvetélkedővel, Biseri Drave Tamburazenekar koncert, Egy kis matek és vurstli, büfé, körhinta, ugrálóvár szolgálja ma a szórakozást a szigetvári várban.

Villányban május elsején délelőtt fél 10-kor a rendezvénytéren felállították a májusfát, majd a kemény, férfias munka után mazsorett bemutató, ringató foglalkozás, főzőverseny, sportbemutatók és gyerekműsor várta az érdeklődőket. 

Délelőtti fotó a Misleny Majálisról

Kozármislenyben a Művelődési Központ környezete ad otthont a Mislenyi Majális felhőtlen szórakozást ígérő programjainak, ahol az egész család találhat magának kellemes időtöltést.Délelőtt grillen és bográcsban főttek az étkek a meghirdetett főzőversenyre, a műfüves focipályán a Mislenyi Foci programon a felszedett felesleges kilókat dolgozták le. Sportolhattak a Misleny Race családi futóversenyen. Street ball kosárlabda bemutatón szurkolhattak, izgulhattak. A bátrakat kötélhúzó verseny, a kicsiket ugrálóvár, mászófal és arcfestés, a felnőtteket gasztroudvar, a nagyiknak örömtánc szórakoztatja. A legtöbb érdeklődőt mégis bizonyosan a „LEGYÉL TE MISLENY TOLDIJA!” címmel meghirdetett program vonzotta a majálisra, ahol az ifj Fekete László részvételével, és az Universe Strong szervezésében kerül megvalósításra a Nemzetközi Erős Emberek Utánpótlás Versenye. Jöttek Kozármislenybe megmérettetni magukat Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból és Romániából. A nemzetközi  megmérettetés kozármislenyi nyertese 100.000.- forint értékű ajándékutalványban részesül, amely 2 fő részére a Hotel Castello Thermal Spa Siklós szállodában korlátlan fürdőhasználattal, továbbá elvégezheti a kezdőrúgást Kozármislenyben a 2022. 05. 04-i HR-Rent Kozármisleny – MTK Budapest II. futballmérkőzésen. A felfokozott hangulatot, és az egész napos szórakozást a város díszpolgárának, Rudán Joenak a koncertje zárja, ami este 18 órakor kezdődik, és 19 órakor zárul.

Fotóink a kozármislenyi majálison készült.