Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn a megválasztott parlamenti képviselők közül egyedül Hadházy Ákos nem tette le képviselői esküjét, így képviselői jogait egyelőre nem gyakorolhatja. A független képviselő azonban még aznap tartott egy fogadóórát a Kossuth téren, ahol bejelentette, hogy le fogja tenni az esküt, de csak egy későbbi időpontban, majd kollaboráns pártoknak nevezte a Jobbikot, az MSZP-t és az LMP-t. 

Az ATV információi szerint Hadházy már jelezte is a házvezetésnek, hogy le kívánja tenni az esküt, majd megerősítette a lapnak, hogy a házvezetéstől nem kapott még időpontot az eskü letételére.

A Zuglóban egyéni országgyűlési képviselőnek választott képviselő a választások után több fórumon is arra biztatta az ellenzék képviselőit, hogy ne vegyenek részt a parlament alakuló gyűlésén. Hadházy korábban jelezte, hogy a Momentum frakcióját erősítené mandátumával, majd Fekete-Győr Andrással együtt bejelentették, hogy bojkottálni fogják a parlament alakuló ülését. Miután azonban a Momentum vezetése jelezte, hogy az előzetes tervekkel ellentétben mégis részt vesznek az alakuló ülésen, Hadházy úgy döntött, hogy mégsem ül be a párt soraiba. – írja az Ugytudjuk.