Elhunyt Gál Szabolcs főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának tagja, világbajnok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája – írja Facebook-oldalán a Magyar Honvédség.

Ahogy arról április végén mi is beszámoltunk, a 32 éves katona súlyos ejtőernyős balesetet szenvedett. Az ernyője kinyílt ugyan, de az ugrást figyelők szerint kicsúszhatott a kezéből az irányító zsinór. Ilyenkor pedig az ernyő tehetetlenül sodródik a légáramlatokkal, az ugró tulajdonképpen kivan téve az időjárás szeszélyeinek. A szemtanúk állítása szerint Gál 100 kilométer/órás sebességgel csapódott egy rétre.

A férfi csodával határos módon a zuhanást még túlélte, súlyos állapotban vitték kórházba. A honvédség most azonban arról számolt be, hogy Gál Szabolcs „a műtétek sorozata és a gondos ápolás ellenére május 11-én reggel életét vesztette”.

Gál Szabolcs főtörzsőrmester egyébként tapasztalt ugrónak számított, 2007 óta ejtőernyőzött. Világbajnok is volt csapatban, több mint 5500 ugrással rendelkezett.