Sarok Nikolett 16 évesen már a Mizo-Pécsben debütált, most a PEAC-Pécs csapatkapitányaként akasztja szögre a cipőjét. Páratlan pályafutás áll mögötte, most azonban az élet más területére szeretne koncentrálni: párjával gyermeket szeretne vállalni.

Sarok a PVSK megszűnését követően a PINKK-Pécs csapatához került, ahol 2014-ben bajnokicímet szerzett, épp a mostani csapata, a PEAC ellen vívott döntőt követően. Néhány szezonnal később került a városi riválishoz, ahol rögtön csapatkapitány lett, ezt a tisztségét karrierje végéig betöltötte, mindhárom pécsi csapattal szép sikereket és nagy győzelmeket élhetett át a kiváló játékos.

És hogy tényleg ez volt a 32 éves bedobó utolsó idénye profi játékosként? – Igen, egyelőre úgy gondolom, hogy ez volt az utolsó szezonom – felelte Niki. – Most az élet más fontos dolgai kerültek nálunk előtérbe, elsősorban gyermeket szeretnénk. Ami azt illeti, a későbbi visszatérést nem zárom ki teljesen, mivel borzasztó nehéz is most kimondani, hogy ez volt az utolsó… Meglátjuk, hogyan alakul az életem. Nyilván jobb lett volna éremmel befejezni áprilisban, nem volt túl jó megélni az utolsó összecsapást. – mondta el a PEAC honlapjának.

És hogy mit hoz a jövő, hogyan képzeli el Sarok Niki a továbbiakat? – Örülnék, ha része maradna az életemnek a kosárlabda. Nagyon szívesen segíteném, fejleszteném egyénileg a fiatal játékosokat.   Emellett szeretnék a fotózással is foglalkozni, nagyon régóta érdekel ez a terület, nemrég elvégeztem egy fotós iskolát is.

Akárhogy is szívből kívánunk neki sok sikert a civil életben, és köszönünk mindent, amit Pécsért tett!

Fotó: PEAC-Pécs