Június 16-ától gyakrabban járnak az autóbuszok Pécs és Orfű, illetve Abaliget között és javul a Balaton felé is az autóbuszos közlekedés – közölte szerdán a Volánbusz Zrt. az MTI-vel. Az Abaligetre és Orfűre tartó járatok jelentős része csütörtöktől ismét az Orfűt és Abaligetet összekötő 6611-es úton közlekedik, így érintik a Pécsi-tó kedvelt szabadstrandjait is.

Pécsről továbbra is közlekednek a Pécsi-tavat körbejáró autóbuszjáratok, melyek az Orfű, kemping megállóhelyet is érintik, és szintén közvetlen autóbuszjáratokkal érhető el Magyarhertelenden is a fürdő. Hétköznap jellemzően óránként biztosított az eljutás Pécsről Orfűre, Abaligetre, hétvégén délelőtt és délután pedig még gyakrabban indulnak az autóbuszok a megyeszékhely és a közkedvelt üdülőközpont között.

Beszámoltak arról is, hogy új fejlesztésként a nyári iskolai szünetben szabadnapokon és munkaszüneti napokon három közvetlen járat indul Komlóról is Orfű irányába.

A nyári menetrend bevezetésével könnyebben elérhetővé válik a Balaton is a Dél-Dunántúlról – jelezték a közleményben. A tavaly indult népszerű, jellemzően szombaton és vasárnap Pécsről és Komlóról Balatonlelle, Fonyód érintésével Balatonmáriafürdőig közlekedő autóbuszjárat idén nyáron már péntekenként is jár, és Zalakarosig meghosszabbítva biztosít közvetlen utazási lehetőséget.

Pécsről és Kaposvárról egy új lehetőségnek köszönhetően már nemcsak a kora reggel és délelőtt, hanem délután is el lehet jutni a tó Balatonlelle és Keszthely közötti településeire.

A közlemény szerint Pécsről idén is naponta hat közvetlen gyorsjárat indul Siófok felé, illetve két járat – Dombóvár, Siófok, Veszprém érintésével – továbbra is egészen Balatonfüredig közlekedik.