Helyi szolgáltatókat köt össze pécsi pedagógusokkal a Közösségi Kiállás a Pedagógusokért néven elindított Facebook-csoport. Az ötlet lényege egyszerű: a szolidaritásukat kifejezve a vállalkozások kedvezményeket kínálnak a tanároknak, óvónőknek. Egyelőre leginkább kicsik csatlakoztak, de már akad egy nagyvad is.

A most már 250 fős csoportot néhány hete alapította Putz Ádám, aki „civilben” a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa. A Telex megkeresésére elmondta, hogy lényegében egy hír és egy cikk késztette cselekvésre. A hír szerint az orosz–ukrán háborúra, a gazdasági válságra hivatkozva mégsem kapják meg a pedagógusok a korábban beígért béremelést. – írja a Telex.

„Eredetileg az volt az ötletem, hogy a pedagógusoknak beígért bérnövelést próbáljuk meg helyben összehozni mi, pécsiek. De ez irreálisan magas cél. Viszont egy ilyen kedvezményes rendszer már nem annyira, és valós segítség is lehet” – mondja az ötletgazda. 

Brutálisan elértéktelenedtek a felsőoktatási fizetések az elmúlt húsz évben

Putz Ádám örülne, ha országos mozgalommá válna a kezdeményezése, ő helyben továbbra is keresni fogja a partnereket, akik így segíthetnének a pedagógusoknak.