Vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba a Sétatér Fesztiválon június 22-26. között, amit olyan fellépők garantálnak, mint az Anna & The Barbies, a Besh o Drom, a Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint az Anima Sound System. Újdonság, hogy szabadtéri mozi is debütál a fesztivál levezetéseként. 

A pécsiek kultikus fesztiválján a sétatéri gesztenyefák alatt élvezhetjük a jobbnál jobb programokat. 

Az Anna and the Barbies minden koncertjén átérezheti a közönség a kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegeket, valamint a lüktető és magával ragadó rockos ütemeket. A Besh o Drom már 20 éve járja a világot, a Ganxsta Zolee és a Kartel pedig szókimondó szövegeivel igazi Kartel-hangulatot teremt. Az Anima Sound System az elsőszámú hazai elektronikus tánczenekar, míg a Nihil Chips ízig vérig rockzenét hoz a fesztiválra. 

Érkezik a Dal 2022 című televíziós műsort frissen megnyert Oláh Ibolya is, aki 2022-ben új dalokkal és nagylemezzel tér vissza. Fellép az X faktor legutóbbi évadának 4. helyezettje, Mehringer Marci, a 4 évszak koncerten pedig négy élvonalbeli énekesnő – Bolba Éva, Karosi Júlia, Vörös Niki és Bencze Alma – testesít meg egy-egy évszakot.

Újdonság, hogy szombaton és vasárnap délelőtt gyerekprogramokkal várják a családokat. 

A kézműves vásár mellett közel 20 gasztronómiai kitelepülő bor- és ételkülönlegességei közül válogathatnak a látogatók. 

Kint maradnak a gasztronómiai kitelepülők június 26. után is, így július 7-ig a Gasztro Sétatér keretében továbbra is élvezhetjük a jó borokat és finom falatokat. Ezalatt indul egy új program, a Séta térMozi. Egy igazi hangulatos szabadtéri mozi lesz, ahol piknikpokrócokon ülve, nagy kivetítőn, popcornnal élvezhetjük a filmeket a Szent István téren, ráadásul ingyenesen! Július 1-jén és 2-án a Macskafogó, a Csinibaba, a Szörny Rt. és A legnagyobb showman lesz látható.