A paksi rendőrök elfogták azt a solti fiatalt, aki a tegnapi napon egy ismerősét bántalmazta, mert a korábbi tartozását nem adta meg időre.

Egy 16 éves bölcskei fiú tett feljelentést 2022. június 21-én a Paksi Rendőrkapitányságon. Elmondta, hogy délután ismerőseivel lakásukról fürdeni indultak a paksi strandra. Út közben megálltak cigizni és kocsit takarítani, ekkor a 17 éves solti ismerőse kérdőre vonta egy korábbi 6000 forintos tartozás miatt. A beszélgetésből szóváltás, majd dulakodás alakult ki, ami végül verekedésbe torkollott. Eközben elszakadt a pólója is és a nadrágja zsebéből a solti fiatal kivette az összes pénzét – 134000 forintot – a tartozás fejében.

Amikor kiszabadult a szorításból, telefonált egy ismerősének, hogy menjen érte. A másik két fiú közben elhajtott.

A történtek után sértett és a segítségére siető barátja elindultak Paksra, hogy megkeressék az ismerőseit. Útközben a rendőrök igazoltatták őket, és a történtek miatt a kapitányságra irányították, ahol ő feljelentést tett.

A kollégák a bejelentést követően azonnal keresni kezdték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiút, akit rövid időn belül elfogtak és előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A solti fiatalember beismerte és megbánta tettét. Elmondta, hogy idő közben már költött az erőszakkal elvett pénzből. A vásárolt tárgyakat és a még nála lévő bankjegyeket a nyomozók lefoglalták.

A Paksi Rendőrkapitányságon önbíráskodás bűntette miatt indult eljárás az ügyben.

police.hu