Szerda hajnalban nyugat felől egy csapadékmező érkezik. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. Intenzívebb zivatarok környezetében felhőszakadásra (10-30 mm), jégre (1-3 cm) és viharos szélre (80-100 km/h) lehet számítani.

Reggelre délkelet felé elhagyja a térségünket a csapadék, felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A minimumok 16 és 18 fok között alakulnak. Az északi szél mérsékelt lesz.

A délután első felében még nem várható csapadék, de a fátyolfelhők mellett már növekedni kezdenek a gomolyfelhők, melyből a délután második felében egyre többfelé pattannak ki elszórtan záporok-zivatarok. A hőmérséklet maximuma ezen a napon 29 és 31 fok lehet! Az északi-északnyugati szél mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat!

Este nyugat felől több hullámban további záporokra és zivatarokra van kilátás.

A hajnali órákban jelentős mennyiségű csapadék hullhat, többfelé kell készülnünk jelentős 50 mm-t meghaladó esőre! A felhőszakadás mellett jégeső (1-3 cm) és szélerősödés (60-80 km/h) is előfordulhat! A délelőtt folyamán még többfelé lehet zápor, majd fokozatosan délkelet felé elhagyja térségünket a csapadék. A minimumok 17 és 19 fok között alakulnak majd.

Forrás: Meteo Mecsek