A pécsi – most már régi – vásárcsarnok 1979-ben nyitott meg, és üzemelt egészen 2022 júliusáig.

Szombaton megnyílik a pécsi vásárcsarnok (Dunántúli Napló, 1979. december 19.)

„A város karácsonyi meglepetése a vásárcsarnok szombati, részleges nyitása. Egyelőre csak az őstermelői rész üzemel. A pavilonokat, melyek az utcafront felől közelíthetők meg, csak január végén, február elején nyitják, míg az emeleti bisztró és étterem valószínűleg március végétől fogadja majd a vendég éket.

Szombaton reggel hat órától nyitott az eladók és a vásárlók előtt a csarnok. Négyezer négyzetméter alapterületen 240 asztalt állítanak fel, itt árusíthatják az őstermelők a zöldség-gyümölcsféléket, vágott baromfit és a tejterméket, valamint ezentúl egyedül itt vizsgálják az eladásra kínált gombát (erről már most annyit, hogy fagyos, vizes, nem hozható forgalomba).

Mikor vehetik birtokba az eladók és vásárlók az egész vásárcsarnokot? Az építő, a Baranya megyei Állami Építőipari Vállalat legutóbbi ígérete szerint jövőre, legkésőbb április 4-én.”

Az épület hosszú-hosszú évtizedeken át volt része a pécsiek és környékbeli emberek mindennapjainak, szerettük ezt a helyet, de az idő – legyünk őszinték – eljárt felette, ideje volt, hogy megnyíljon az új pécsi vásárcsarnok, és azt birtokba vehessék az árusok és a vásárlók egyaránt.

A képekért köszönet a Csorba Győző Könyvtárnak!