Csütörtökön reggel még közepesen felhős időre ébredhetünk, majd ahogy a délutánhoz közeledünk, egyre nagyobbra nőnek a gomolyok. Északnyugat felől egy hidegfront közelíti meg Baranyát. Délelőtt csapadék nem várható, sőt a szél is csupán mérsékelt lesz. A hőmérséklet minimuma reggel 14 és 16 fok között alakul.  

Csütörtökön a délután első felében érdemi változás nem várható, a maximumok 27 és 29 fok között alakulnak.  Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Közepesen felhős égbolt lesz a jellemző.

Nagyából 16-17 órától északnyugat felől megkezdődik a felhőzet növekedése és egy szakadozott felhősáv vonul át felettünk, melyből elszórtan kialakulhatnak záporok, kis eséllyel zivatarok. Az északnyugati szél megerősödik, olykor viharossá fokozódik.

Az esti órákban délnyugat felől csapadékzóna súrolhatja térségünket. A szél nagyjából az éjféli órákra mérséklődhet, de lehetnek még élénk lökések. A csapadék pedig egészen a péntek reggeli órákig kitarthat, de számottevő mennyiség nem valószínű! – írja a Meteo Mecsek.