A napokban jelent meg a hír, hogy a NEAK megvonja a felnőttpelenkák 30%-os TB támogatását, mely az LMP szerint elfogadhatatlan.


Magyarországon gondozási válság van. A kormány jelenlegi politikájával az út szélén hagyja a gondoskodókat és teljes anyagi bizonytalanságba taszítja őket. Kiemelt segítség járna azoknak, akik otthon gondozzák fogyatékossággal élő gyermekeiket, idős hozzátartozóikat, vagy szüleiket. Nincs ez másképpen a bentlakásos intézményeknél sem, hiszen nekik is jár a segítség és a minőségi eszközökhöz való hozzáférés. Ezzel ellentétben a kormány bünteti az ápoltakat és a gondozókat a pelenkák számának illetve minőségének csökkentésével.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja felszólítja a kormányt, hogy dolgozzon ki szakmai alapon, valódi segítésen alapuló támogatási rendszert annak érdekében, hogy a másfél millió segédeszközzel élő ember korszerű, megfizethető, és államilag kellő mértékben támogatott eszközökhöz jusson úgy, hogy a magyar gyártóknak, a forgalmazóknak se kelljen a csőd szélén billegni.

A forgalmazók szorosabb szakmai ellenőrzésével, és innovatív, új eszközök támogatásával lehet csak biztosítható a jövőben a gyógyászati segédeszköz-ágazat fenntartható működése!

Követeljük a kormánytól, hogy adjon meg minden segítséget az egészségipari vállalkozásoknak annak érdekében, hogy továbbra is foglalkoztatni tudják munkavállalóikat, illetve, hogy minőségi eszközökkel tudják segíteni a rászorulókat! – zárul a Zöldek sajtóközleménye.