Vajon tényleg várható 45 fok is? Vagy megint a bolondját járatják velünk a kamu cikkek?  Most helyre tesszük a dolgokat.

Szerdától déli áramlással hirtelen melegedés kezdődik, ekkor már elérhetjük a 30 fokot újra. Egyre kevesebb lesz a felhő felettünk és a szél is visszavesz erejéből. Az éjszakák még hűvösek lesznek, így érdemes lesz szellőztetni.

Csütörtökön egy anticiklonnak köszönhetően kiderül az ég és déli áramlással megkezdődik a szaharai levegő beáramlása térségünkbe. Ezen a napon már közelebb leszünk a 35 fokoz, hirtelen melegedésre kell készülnünk. A nyugati szél mérsékelt lesz egész nap. Éjjel már 20 fok alá csak a völgyekben megy a hőmérséklet.

Pénteken újabb melegedésre számíthatunk, felhő még mutatóban sem lesz felettünk, és a szél is szinte megáll. A hőmérséklet maximuma 37 és 39 fok közé melegedhet. Éjjel továbbra is 20 fok körül alakulhat a hőmérséklet, de a városokban melegedik az aszfalt, így a hőmérséklet egyre magasabb lesz.

A hétvégén tovább fokozódhat a hőség, szombaton 39, vasárnap már 40 fok várható. Felhők továbbra sem lesznek az égen, és a légmozgás is csupán mérsékelt lesz.

A folytatásban, bár ezt még elég korai bejelenteni, de a mostani erőrejelzések alapján igen hosszú hőhullámra készülhetünk, és ha 45 fok nem is lesz, de a számítások szerint 41 és 43 fok lehet a hőméréséklet maximuma, amivel több éves abszolút rekord is megdőlhet!

Mostantól minden nap érkezünk további részletekkel a közeledő hőhullámmal kapcsolatban! – Meteo Mecsek