Súlyos vízhiány van Gödöllőn is, mindez sajnos nem újdonság: a kormány az elmúlt években elhanyagolta a víziközmű rendszert, az ágazatból száz milliárdok hiányoznak. Pest környékén több településen is szinte állandósult a vízhiány a nyári időszakban, emiatt Gödöllőn is szükségszerű a szigorítás. Íme a város hivatalos közleménye:

„Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. kezdeményezésére, a rendkívül magas hőmérsékletű, csapadék nélküli időjárás miatt jelentkező ellátási problémák megoldásaként, a folyamatos ivóvíz ellátás érdekében dr. Gémesi György polgármester 2022. július 4-től visszavonásig I. fokú vízkorlátozást rendelt el.

A vízkorlátozás időtartama alatt Gödöllő közigazgatási területén a takarékos ivóvíz felhasználás mellett tilos az ivóvíz-hálózatról :

– a tömlős locsolás 6 – 23 óra között,

– a járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések működtetése,

– gépjárművek tömlős mosása,

– úszómedencék feltöltése.

Az elsőfokú vízkorlátozás elrendelését a jelentősen megnövekedett vízfogyasztás és az ellátás biztonsága indokolja. Az elmúlt napokban városunkban is 10 000 m3-ről 40 000 m3-re nőtt a felhasznált víz mennyisége.”