Ma délelőtt Pellérd után egy bájos hattyú okozott fennakadást a forgalomban, ám a rend éber őrei azonnal intézkedtek és rövid időn belül kint a helyszínen termettek a rendőrök, hogy a komolyabb közlekedési, forgalmi fennakadást megakadályozzák. Miközben egyikük a forgalmat irányította, addig a másik pedig kísérte a hattyút az út szélén.

A bájos és ártatlan járókelő az úton, viszont a forgalommal szemben

A hazánkban nagy népszerűségnek örvendő, szépséges madár már az ókori Görögországban is nagy megbecsülésnek örvendett. Többek között Apollón isten jelképeként, és szent madaraként több ókori mítoszban is szerepel. Egykor Zeusz is hattyú képében csábította el Lédát, aki aztán nem meglepő, hogy egy hattyútojásban hozta a világra a szépséges Helénét. A Hattyú csillagkép születéséről pedig azt tartják, hogy miután Orpheusz a halála után hattyúvá változott az istenek az égre helyezték, és így jött létre a Hattyú csillagkép.

Sorolhatnánk még számtalan mítoszt vagy éppen irodalmi műremeket, idézhetnénk költők hattyúdalát, vagy éppen elővehetjük Csajkovszkij örök szépségű balettjét, a lényeg az, hogy kiváló rendőreink biztos útra terelték a hétköznapokban eltévedt, a mitológiai ősök szépségét idéző példányt.

Köszönjük! Soha rosszabb munkát kívánunk számukra!