Az RTL riportjában hangzott el, a Pedagógusok Szakszervezete tájékoztatása a hírcsatornán keresztül, hogy az oktatási államtitkár háromszor 10 százalékos ajánlatot tett a tanárok béremelésére a sztrájktárgyalásokon, amiről utólag kiderült, hogy az első 10 százalékot már a januári pótlékemelések okán be is tudta a kormány. – írta portfolio.hu a ma reggeli írásában.

Arról már több hírcsatorna is beszámolt, hogy tovább emelkedik a rendőrök és a katonák bére. A béremelést a kormány két lépcsőben ígéri megvalósítani. Első emelést még idén szeptembertől kapják kézhez az érintettek, a következő emelés pedig csak 2024 januárjában érkezik meg. A korábban említett három lépcső első foka viszont már 2022 januárjában megtörtént, akkor 10%-kal növekedett a rendőrök, katonák illetménye, az év eleji béremelést követte a februári hat havi fegyverpénz.

Az egyre sürgetőbb tanárhiány majd szeptemberben csapódik le csak igazán,  de addig is országszerte gondot okoz, hogy közel háromezer tanárt és ezer óvodapedagógust keresnek az őszi iskolaév beindításának előkészítéséhez.

A témáról ITT olvashat bővebben!

Forrás: portfolio.hu