Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy mennyi értékes tápanyag található meg a lila káposztában. Nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, C-vitamint, K-vitamint, B6-vitamint, A-vitamint, káliumot, tiamint és riboflavint, illetve antioxidánsokat is, amik segítenek megakadályozni a sejtek károsodását.

És itt még nem áll meg a sor. Mivel kénben gazdag, ezért a benne található magas szulforafán tartalom kimondottan jó hatással van a szív- és érrendszerünkre, az antocián pedig összefüggésbe hozható az alacsonyabb vérnyomással és a szívbetegségek alacsonyabb kockázatával.

A gyulladás elleni harcban is segítségünkre lehet. Csökkenteni tudja a krónikus betegségekhez társuló olyan tüneteket, mint a duzzanat, a kellemetlenség, a merevség és a fájdalom. A belekre is jótékony hatással van, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően megakadályozza a bélben kialakuló elváltozásokat és a fekélyek kialakulása is minimalizálódik.

Forrás: https://gyogyszernelkul.com/
Fotók: Pixabay