Egy nagy helyismerettel rendelkező bonyhádi rendőr segített az eltévedt kirándulóknak megtalálni a visszafelé vezető utat.

Noé Attila rendőr törzszászlós Fotó: police.hu

Egy 44 éves bonyhádi nő tett bejelentést 2022. augusztus 10-én 17 óra 25 perc körüli időben, hogy délután kirándulni ment 10 és 12 éves lányaival a Kakasd és Szekszárd között lévő sötétvölgyi erdőbe, de mivel valószínűleg eltévedtek nem találják a kivezető utat.

A bejelentést továbbították a Bonyhádi Rendőrkapitányságnak, ahol a szolgálatirányító parancsnok tudta, hogy az egyik kollégája, Noé Attila rendőr törzszászlós baleset helyszínelő azon a területen szokott sportolni és éppen szolgálatban is van. Felhívta telefonon, segítséget kért tőle és megadta neki a bejelentő telefonszámát.

Noé Attila rendőr törzszászlós fel is vette a kapcsolatot a bejelentővel, aki elmondta, hogy egy kilátónál vannak, de nem tudja, hogy merre van a visszaút. A kolléga megkérte, hogy menjen fel az építménybe és mondja el neki, hogy mit és milyen irányban lát. A bejelentő ezt meg is tette, ez alapján a rendőrség munkatársa már be tudta tájolni, hogy hol vannak. Elmondta, hogy merre kell visszafelé menniük és milyen turistajelzéseket kell követniük az újbóli eltévedés elkerülése érdekében. Felajánlotta, hogy szükség esetén ő is keresni fogja őket, de erre már nem volt szükség. Kis idő múlva a bajba jutott nő felhívta, és közölte vele, hogy lányaival együtt épségben kijutott az erdőből és megköszönte a segítségét.

A magyar rendőrök a police.hu oldalon gratuláltak a kollégájuknak a szerencsés mentéshez, és további sok sikert kívántak neki az életben!

Forrás: police.hu