A Baranya megyei lánglovagokat tízszer riasztották a hétfői nap folyamán. – tudtuk meg a Katasztrófavédelem munkatársaitól. Íme néhány jelentősebb eset:

Százötven méter hosszan égett út menti árok Magyarszék és Oroszló között hétfő délelőtt. A tüzet egyik oldalról az úttest, másik oldalról felszántott terület határolta. A komlói hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. 

Több mint három hektárnyi területen égett egy legelő Orfűn tegnap délelőtt. A tűz a legelő melletti erdőbe is átterjedt, nagyjából háromszáz méter hosszan. A helyszínen tartózkodók már a tűzoltók kiérkezése előtt oltani kezdték a tüzet. A sásdi és komlói egységek eloltották a lángokat.

leégett legelő, tűzoltóautó, erdő
Fotó: Sásd KVŐ

Nyerges vontató hátsó kereke gyulladt ki és robbant szét tegnap délután Versend külterületén. A lángok átterjedtek az út menti területre, ahol háromszáz négyzetméteren égett a fű. A termésköveket szállító teherautó sofőrje lehajtott az 57-es főútról, leakasztotta a már égő rakományt és oltani kezdte a lángokat porral oltó készülékekkel. A mohácsi hivatásos tűzoltók a füves területet vízsugarakkal, a nyerges vontató még égő részeit két habsugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt. 

égő vontatmány, tűzoltók, tűzoltóautó
Fotó: Mohács HTP

Száz négyzetméteres tanyaház és egy mellette álló nyolcvan négyzetméteres akol égett teljes terjedelmében tegnap este Vásárosbécen. A tűzesethez a sellyei és szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik négy sugárral eloltották a lángokat.  A tüzet feltehetően napelemes rendszer meghibásodása okozta. Az épület lakhatatlanná vált, az ott élő nő rokonokhoz költözött. Személyi sérülés nem történt.

Pécsett balesethez riasztották a tűzoltókat hétfő este. A Makay István utcában ütközött össze két személyautó háromnegyed tíz körül. Az autókban összesen hárman utaztak, közülük ketten sérültek meg. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés és helyszínelés idejére a négysávos út felét lezárták. 

az egyik autó, törött motorháztetővel

Kiemelt fotónk illusztráció.