Online erdővédő szolgáltatást indított az LMP – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője vasárnapi budapesti, a párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján.

Ungár Péter azt mondta, a www.erdofigyelo.hu oldalon várják a bejelentéseket azoktól, akik úgy látják, hogy valahol az erdőterven kívül, nem fenntartható módon termelnek ki fát.  

Hangsúlyozta: részsikernek tekintik, hogy a kormány egy miniszteri utasítással felülírta eredeti elképzelését az erdők kivágásáról. A kabinet terve azonban teljesen helytelen; az LMP-ben azt gondolják, hogy mindent meg kell tenni a magyar erdők védelmében – jelentette ki. 

A frakcióvezető rámutatott, hogy nedves fával nem lehet fűteni, a most kitermelt erdőkkel ezen a télen nem oldhatók meg az energetikai problémák.

Másrészt a kormány módszerével nem lehet levinni a tűzifa árát – vélekedett.

A kabinet olyan erdőket tenne tönkre, amelyeket csak egyszer lehet tönkre tenni – jelentette ki Ungár Péter.

Forrás: mti.hu

„Ne legyenek kétségeink: magyarázzák most bárhogy a kormányoldalon a helyzetet, ha nem tiltakozunk több tízezren, akkor a kormány szemrebbenés nélkül kivágta volna a védett magyar erdőket. Mindenki, aki bármilyen formában felemelte a hangját elmúlt hetekben, az kicsit nyugodtabban nézhet majd a gyerekei és az unokái szemébe néhány év múlva. Bebizonyítottuk, hogy van értelme tiltakozni és van értelme megszervezni magunkat, mert még ez a kormány is meghátrál, ha valódi társadalmi nyomást tapasztal. Éppen ezért megyünk tovább: elindítottuk a www.erdofigyelo.hu honlapot, ahol bárki bejelentést tehet, ha gyanúsnak tűnő vagy illegális erdőirtást tapasztal. Erdővédő csoportok szerveződtek az ország összes megyéjében, és készen állunk minden eszközzel megakadályozni az esztelen pusztítást erdeinkben!” – olvasható Ungár Péter közösségi oldalán.