Válság? Hiányzó EU-s pénzek? Megszorítások? Nevetségesen alacsony bérek a közszférában? Ugyan már, kérem! Van itt pénz, méghozzá nem is kevés.

Van pénz arra, hogy a kormány cirka 700 milliárd forintért egy veszteséges mobilszolgáltatót. Van pénz arra, hogy határon túli templomok újuljanak meg, hogy határon innen és határon túli focicsapatok kapjanak új stadionokat, van pénz arra, hogy egy gyengeképességű gázszerelő tovább gazdagodjon, van pénz arra, hogy a miniszterelnök családja és körei tovább gazdagodjanak, van pénz mindenre. Mindenre, ami a NER-nek igazán fontos.

Tanárok fizetésemelésére? Na, arra nincs pénz.
Felsőoktatásra? Arra se.
Működő közszférára? Még mit nem.
Öregségi nyugdíjak emelésére? Ugyan már, kérem!
Épületek szigetelésére, energiakorszerűsítésre? Na még mit nem.
A forint erősödésére? Kizárt.
KATA-sok megmentése (magától a kormánytól)? A-a.

A pénz kell arra, hogy a főispánok gazdagodjanak, kell arra, hogy az uraságok nézhessék a roppant színvonalas magyar focit, kell arra, hogy legyen saját mobilszolgáltatójuk, kell arra, hogy minden haver zsebét kitömjék, kell pénz vadászati kiállításokra, magánrepülőzésre, jachtozásra, kurvázásra, várba költözésre, kell pénz egy újabb kastélyra, lovardára, majorságra, cselédekre és jobbágyakra.

Erre kell az a pénz, amit tőlünk, magyar adófizetőktől kapnak.

És ezt unta meg az Európai Unió. Biztosan ők a hülyék, amiért a jövőben ezt nem kívánják tovább finanszírozni?

A jelenlegi válsághelyzetben, ahol többezer pedagógus hiányzik a rendszerből, ahol rendőrök százai hagyják ott az állományt, ahol az apa férfi, az infláció meg nő, biztosan a Vodafone megvétele a legfontosabb dolga a kormánynak? Biztosan erre kell költenie a mi pénzünket, egy elviekben felelős kormánynak? Nem lett volna máshol jobb helye annak a 700 milliárd forintnak?