Szeptember 25-én, vasárnap 14 órára a Kozármislenyi Sporttelepre hívja a futball kedvelőket, és a segíteni akarókat a Kozármisleny FC U15 csapatában játszó Stefán Hunor Farkas. A 14 éves fiú nem csak egy kis focizásra vár minden érdeklődőt, de szeretné, ha a sportolás mellett adományok is gyűlnének az agydaganattal küzdő 17 éves Horváth Máté Bendegúz utókezelésére.

Stefán Hunor Farkas felhívása

Stefán Hunor Farkas az idei születésnapjára azt kérte, úgy ünnepelhessen, hogy közben segíthessen is Máténak. A szülinapos ifjú sportoló a Facebook oldalon látott meg egy Máté szüleivel készült cikket, amelyben a szülők kétségbeesetten kértek segítséget fiuk agydaganat műtét utáni gyógykezelésére. Hunorban ekkor fogalmazódott meg a tenni akarás gondolata, amihez csapata egy emberként csatlakozott.

Ezen a vasárnap délutánon tehát a kozármislenyiek nem csak sportolhatnak, de egy jó ügy mellé is állhatnak. Stefán Hunor Farkas mindössze csak annyit vár mindenkitől, aki kilátogat a focipályára, hogy amennyiben megteheti, akár csak egy csoki árával is, de járuljon hozzá Máté utó gyógykezeléséhez. Az adomány mellé még azt kéri, hogy mindenki írjon pár kedves szót a betegséggel küzdő Máténak. Ígéri, hogy a sorok eljutnak a 17 éves Horváth Máté Bendegúzhoz. Hunor úgy gondolja, hogy a lábadozó fiú a kezelések alatt erőt és bátorítást meríthet az üzenetekből egy-egy nehéz percben. Az adományokért cserébe Máté mindenkit tortával, üdítővel és jókedvvel vár a labda kergetése mellett a kozármislenyi focipályán.

„Egymásért, és Mislenyért!” – hangzik már évek óta a Kozármisleny FC egyesület mottója. Máté a csapatnál töltött idő alatt egészen magáévá tette a mottó mondanivalóját, hogy ilyen fiatalon jótékonysági rendezvényre használja a saját születésnapját, hogy ezzel is máson segíthessen. A mislenyi sportolók már sokszor megmutatták, hogy milyen összetartó közösség az övék. Legen szó a csapatról, vagy egy jó ügyről. Vasárnap, akit szintén megérintett a gondolat és a segítés szándéka, látogasson hát ki a Kozármislenyi Sporttelepre, és segítsen Hunorral együtt Máténak.

Forrás: Facebook/Kozármisleny Fc