Szombaton még esetleges túlélők után kutatnak a rendőrség közreműködésével a nagy erejű benzinkútrobbanás után. A robbanás erejét jól mutatja az a tény, hogy a környező épületek is jelentősen megrongálódtak.

Az írországi 400 lakosú Creeslough faluban péntek délután robbant fel egy benzinkút. Az ország északi részén lévő Applegreen benzinkút tragédiának eddig 9 áldozata van, és nyolc embert kórházban ápolnak, miközben még több eltűntet jelenleg is keresnek. – közölték a nyilvánossággal az ír hatóságok.

A hatóságok sajnos túlélőkre már a továbbiakban nem számítanak, de a halálos áldozatokat szeretnék megtalálni, és beazonosítani. Egyelőre nem tudják megállapítani, hogy hány holttestet találhatnak  még a kutatás után a törmelékek alatt.

A robbanás oka eddig ismeretlen a hatóságok előtt, de az már most is tudható, hogy jelentős a kár, hiszen a benzinkút környezetében akkora volt a detonáció, hogy a környező épületekben is jelentős károkat okozott.

Micheál Martin, ír miniszterelnök a tragédia után úgy nyilatkozott, hogy a benzinkútrobbanás „kimondhatatlan tragédia” az országának. A politikus külön köszönte A mentőegységeknek és tűzoltóknak külön is köszönetet mondott az ír politikus, értékelve a gyors munkájukat, a hozzáállásukat, a szolidaritásukat és a hathatós segítséget.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu