Hihetetlen videót tett közzé Facebook-oldalán a Budapesti Rendőrfőkapitányság. A képeken az látható, amint a rendőrök egy fiatal járókelő segítségével húztak vissza egy sokkos állapotban lévő lányt a budapesti Margit híd korlátjáról.

Az eset két napja történt, az egyenruhások este fél 10 felé kaptak riasztást, hogy egy lány bele akar ugrani a Dunába, azonban egy járókelő átmászott hozzá a korláton és próbálja visszatartani. „A járőrök három kerületből, perceken belül odaértek a hídra, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízirendészei pedig a folyón figyeltek, és álltak készenlétben, ha a lány mégis leugrana” – írják a posztban.

Az életveszélyes jelenetet az egyik rendőr testkamerája rögzítette. A képeken látható, amint az egyik rendőr a 19 éves lány kezét megragadva szól a többieknek, hogy „húzd”. Összehangolt munkára volt szükség, a járőrök a kőfalra is felmásztak, egy másikuk a korlát alatt ragadta meg a lány lábát.

Végül együttes erővel sikerült visszaemelni a fiatalt, aki végig jól hallhatóan sokkos állapotban volt. Folyamatosan sírt és üvöltött, gyakorlatilag az ellen küzdött, hogy megmentsék. A sikeres mentést követően mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték.