Komló elkészítette az energiaválságra vonatkozó intézkedéscsomagját. Az önkormányzat előrejelzése alapján minimum 25 százalékos áram- és fűtésienergia-megtakarításra van szüksége a városnak. A település a közvilágítás korlátozását is tervezi, aminek a polgármester szerint kijárási tilalommal kellene párosulnia.

Legalább 25 százalékos energiamegtakarításra van szüksége a fűtést és az áramot illetően a komlói önkormányzatnak. A település képviselő-testülete nemrég készítette el az energiaválságra vonatkozó intézkedéscsomagot, ugyanis segítség nélkül a város nem tudja kezelni az energiaválságból adódó költségeket, kormányzati támogatást pedig csak akkor kaphatnak, ha helyben is tesznek a megtakarításért. 

Polics József, Komló polgármestere elmondta, a fűtésre irányuló korlátozások már életbe léptek. Ennek értelmében az óvodában nyitvatartási időben maximum 20 fokot biztosítanak, más időszakokban pedig csupán 16 fokra állíthatók a hőközponti szabályzók. De április 30-ig zárva tart a város színháza is, és az önkormányzati hivatal működési rendjében is változások lépnek életbe.  – írja az Index.

A tervezett csomag alapján könnyen elképzelhető a köztéri világítás lekapcsolása, 22 óra és hajnal 4 óra között, emiatt Pócs József fideszes polgármester szerint kijárási tilalmat kellene bevezetni.