Gyármentő program néven energiahatékonyságot növelő nagyvállalati beruházások támogatására indít programot a kormány. Ma reggeli Facebook videójában beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kormány új támogatási programjáról.

Az állami támogatásra azok a gyárak tudnak pályázni, akik minimum 200 millió forintos fejlesztéssel tervezik bővíteni a közeljövőben az energiaellátási kapacitásukat.

A bővítés lehet napelem telepítés, geotermikus energia vagy más megújuló energiaforrás. A támogatásra a budapesti, illetve a vidéki vállalkozások is csatlakozhatnak, az egy fejlesztéshez igényelhető támogatás összege 6 milliárd forintos állami pénzt lehet igényelni.

A program november 2-án indul. – hangzott el a tájékoztatóban.

„Gyármentő Programot indítunk annak érdekében, hogy Magyarország ki tudjon maradni a recesszióból, a kormány segítséget nyújt a hazai nagyvállalatoknak, hogy azok fenn tudják tartani működésüket és növelni tudják kapacitásukat. Budapesten 30, vidéken 45%-os intenzitással segítjük azokat a nagyvállalatokat, akik legalább 200 millió forintos fejlesztéssel bővítik energiaellátási kapacitásukat. A november 2-án induló Gyármentő Program első körben egy 150 milliárd forintos keretből valósul meg, amelyből egy-egy vállalat akár 6 milliárd forintot is igénybe vehet.” – olvasható Szijjártó Péter legfrissebb bejegyzésében.