Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



    Időjárási helyzet Európában:
    —————————-

    Hosszan elnyúló front húzódik Dél-Skandináviától a Kelet-európai-síkságon át egészen a Balkán-félsziget keleti részéig. A front mentén felhős, csapadékos az idő. A front középső és déli szakasza mentén, illetve a front mögötti magassági teknő területén zivatarok is előfordultak.
    Ugyancsak csapadékos, változékony az idő Nyugat-Európában is, amelynek oka, hogy többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el az óceán felett, frontjainak felhőzete és csapadékrendszere pedig a szárazföld fölé is benyúlik. A legtöbb eső a Brit-szigeteken és az Ibériai-félsziget nyugati felén esik.
    Ezzel szemben Dél- és Közép-Európa időjárását anticiklon uralja, amely észak felé Dánián át Dél-Norvégiáig is kiterjeszkedik. Ennek területén kevés a felhő, sokat süt a nap, de a szárazföld belső részein – különösen a völgyekben, medencékben – éjszaka nagy területen képződik köd, illetve alacsonyszintű felhőzet, amelyek kiterjedése napközben zsugorodik ugyan, de itt-ott egész napra megmaradnak.
    Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását is ez a magasnyomás határozza meg, borult, párás, illetve kevésbé felhős, napos tájak váltakoznak.

    Várható időjárás csütörtök éjfélig:
    ———————————–

    Melegfront szakadozott felhőzete vonul délkelet felé, amelyből néhol eső is előfordulhat, hajnalra a Dél-Alföldet is elhagyja. Éjszaka újra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amely csütörtökön napközben fokozatosan zsugorodik, és kisüt a nap. Helyenként azonban tartósan megmaradhat borult idő, ott szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 15 és 21 fok között valószínű, de tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb lesz.