Lassan egy teljes hete már annak, hogy a Fidesz-közeli újságírók, megmondóemberek, propagandisták, és a párt ilyen-olyan tisztségű politikusai álszent módon felháborodnak egy pécsi diáklány slamjén, amiben volt néhány obszcén kifejezés. Szinte látom magam előtt, ahogy Bibliát olvasva, szemüket forgatva áhítatosan az égfelé nézve szörnyednek el, és sopánkodnak azon, hogy egy magyar fiatal – ráadásul egy NŐ! – csúnyán mert beszélni. Bezzeg ők, ők soha, egy baszdmeg nem hagyja el a szájukat, a lovagkeresztes kedvenc újságírójuk Bayer Zsolt sem mondott olyat, hogy „Te baszd szájba a geci proli kurva anyádat, aki kisfröccsért kutyát szop a kocsma előtt, tetves proli!”, mindez biztosan csak hoax, egy olyan tisztességes keresztény ember, mint amilyen a Bayer vélhetően a pápát sem nevezte soha „demens vénembernek” és „gazembernek”. Ez ám a keresztényi attitűd!

Pankotai Lili kiállt valami mellett, amiben hisz, ami számára fontos, a mondandójának a lényege közel sem a „fasz” volt, hanem az oktatás és az iskolája melletti kiállás. Az az iskola, ami fordítva nem állít ki ő mellette, az igazgató Dr. Nyisztor Zsolt egészen gusztustalan módon határolódott el a saját diákjától, és alázta őt meg nyilvánosan. Mert nehéz nem megalázásnak gondolni azt, hogy az iskola nyilvánosan határolódik el a diákjától, ahelyett, hogy megvédené őt, egy valamire való oktatási intézménynek és pedagógusnak ez lenne a dolga, ki merem jelenteni, Nyisztor Zsolt mint olyan egyszerűen alkalmatlan rá, hiszen cserben hagyta a saját diákját.

Örömteli lenni, ha a kormánypárti hottentották nem a csúnya szavak miatt forgatnák álszenten a szemüket (miközben Bayert meg Bedét olvasnak), hanem érdemben reagálnának a problémára, és elkezdenének azzal foglalkozni, ami igazán fontos: az oktatás ügye, helyzete, a tanárok bére, megélhetése. Nem a baszdmegoláson kéne kiakadni, hiszen az is csak egy szó, olyan mint a többi, hanem a meglévő probléma megoldásán dolgozni. Az nem megoldás, hogy idióta módjára harsogjuk, hogy „amerikai pénzből tüntetnek a tanárok”. Egyfelől ez nincs bizonyítva, másfelől ha így is van, mit befolyásol a dolgon? Ha orosz pénzből tüntetnének, az jobban tetszene az elvtársaknak?

Zárjuk ezt a cikket Janus Pannonius versével, amely így szólt:

„Lúcia, midőn tekerésre kinálja parázna picsáját
s lábai kétoldalt lógnak a vállaimon:
segge lyukán íme rettenetes ropogás szabadul ki,
s mint a szilaj villám, tépi a fellegeket.
Én meg az orrom jól befogom s meglépek azonnal,
büszke faszom lekonyul, szégyenem onnan elűz.
Lúcia semmi gyönyört nem nyújt minekünk a
pinuskád
míg nem hagyja alább segged e csúnya szokást.”