A hosszúhétvégén összesen huszonnyolc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra – írja honlapján az igazgatóság. A megye tűzoltóit öt nap alatt hat tűzesethez és tizenkét műszaki mentéshez riasztották, míg tíz jelzés tévesnek bizonyult.

Villamos elosztószekrény égett vasárnap este Szigetváron, a Széchenyi utcában. A lángokat a közelben tartózkodók egy porral oltó segítségével, még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A szigetvári hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató munkatársainak kiérkezéséig biztosították a helyszínt, majd a szakemberek elhárították a hibát.

Dohányzás okozhatott tüzet vasárnap este Pécsett, az Ady Endre utcában. A sorházi lakásban egy franciaágy égett, az ingatlan pedig füsttel telítődött. A pécsi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben, két sugárral eloltották a lángokat. Az ingatlanban hárman tartózkodtak a tűz keletkezésekor, ők időben elhagyták az épületet, így személyi sérülés nem történt.

Menet közben füstölni kezdett, majd kigyulladt egy személyautó Pécsett, a Koller utcában tegnap kora este. Az autóban csak a sofőr utazott, aki miután észlelte a füstöt, félreállt és áramtalanította a járművet. A lángok ezután csaptak fel. A pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a teljes terjedelmében égő autót. Személyi sérülés nem történt.

Gyerekhintába szorult egy tinédzser Siklóson, az Iskola utcában szombaton délután. A fiút a siklósi hivatásos tűzoltók szabadították ki szorult helyzetéből: a hintát leszerelték a keretről, majd lehúzták a tini lábáról. A fiatal nem sérült meg és a hinta is sértetlen maradt.

Letért az útról, árokba hajtott és fejtetőre borult egy személyautó szombat késő délután Görcsöny közelében. A járműben csak a sofőr utazott, aki sértetlenül kiszállt az autóból még a tűzoltók kiérkezése előtt. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítását látták el.

Lesodródott az útról, átpördült, majd az út menti árokban, a kerekein állt meg egy személyautó tegnap délután Drávaiványi külterületén. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a balesethez riasztott sellyei hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki. A mentőszolgálat munkatársai kiemelték a súlyos sérültet az autóból, majd kórházba szállították. A tűzoltók a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a járművet. Átmenetileg félpályán haladhatott a forgalom.