Lengyel utolsó másodpercben lőtt góljával mentettek pontot a kozármislenyiek.

Pusztai, Szabó és Imrei maradt ki ezúttal az Orosházára utazó keretből. Előbbi betegség, utóbbi kettő sérülés miatt. 
Nyitott védekezéssel kezdték meg a mérkőzést, ami kezdetben meglepte a hazai csapatot, és több esetben is sikerült rossz megoldásba kényszeríteni őket, de néhány akció után már érezhető volt, hogy ma nem ez a legjobb megoldás. A jól megszokott védekezés ezúttal nem adott stabilitást a csapatnak. 

Ebben az időszakban a támadásszervezésekkel nem volt baj. Helyzetekbe kerültek a mislenyiek, de a befejezések pontatlanok lettek. Egyértelműen látszott, hogy kezdik elveszíteni a fonalat. 
Kozármisleny SE ellenfele élt ezzel a bizonytalanságunkkal, és szépen lassan ellépett tőlük. A 13. percben már hat gólos hátrányban kerültek a vendégek. Az időkérés, és a cserék valamelyest segítettek a csapaton, de rengeteg egyéni fegyelmezetlenség jellemezte a játékukat, így esélyünk sem volt az érdemleges felzárkózásra. 
Óriási szerencséjük volt, hogy a hazai csapat is hasonlóan gyengén játszott, és nem élt lehetőségeivel! 
A félidei négy gólos hátrány rájuk nézve volt hízelgő. Azt már ekkor megállapíthatták, hogy jelentős változáson kell átesnie a csapatnak, ha fordítani akarnak. 

Azonban, a második félidőben sem igazán változott a játék képe. Egyénileg küszködtek a mislenyi játékosok, a csapatjáték helyett. Továbbra is rengeteg volt az egyéni fegyelmezetlenség. A húsz kapott gól ellenére egyáltalán nem volt jónak nevezhető a védekezés. Ugyanolyan széteső, kapkodó volt, mint a támadójátékuk. 
A hazai csapat a második félidőben is folyamatosan vezetett, és ahogy az elsőben, úgy ebben a szakaszban is többször eldönthette volna maga javára a mérkőzést. 
Volt az összecsapás ezen részének egy szakasza, amikor minden adva volt, hogy felzárkózzon a vendég Kozármisleny csapata, és nyílttá tegyék a mérkőzést, de ezen az estén egyáltalán nem tudtak élni semmilyen kínálkozó lehetőséggel, és sorra követték el ugyanazokat a hibákat, amiket a mérkőzés korai szakaszaiban is tettek. 

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor ez a mérkőzés maximum a nevében volt rangadó. Két gyenge teljesítményt nyújtó csapatot láthatott a szépszámú közönség, ahol a kozármislenyiek a szezon leggyengébb játékával rukkoltak elő. 
Ennek ellenére ponttal térhettek haza!
Öt gólos hátránnyal mentek bele az utolsó három és fél percbe! (56:28-nál 20:15 volt a hazaiak javára.)
Hogy ez minek volt köszönhető?
Egyrészt, hogy a Kozármisleny SE csapata egy pillanatra sem adta fel. Másrészt a szerencsének, hiszen ebben az időszakban a hazai csapat is ziccert hibázott. Harmadrészt a letámadásban mindenki betartotta az edzői utasítást, így a sírból hozták vissza legalább az egyik pontot. 

Igaz, nem lehetnek igazán büszkék a mislenyi lányok erre a teljesítményre, de talán pont ezért kell nagyon örülni ennek az egy pontnak is!
A történteket meg át kell beszélni, és már most a Debrecen elleni meccsre kell készülni!

OXXO-Energy Orosházi NKC – Kozármisleny KA 20:20 (12:8)NBI/B – 14. Forduló (Előrehozott mérkőzés)
Vezette: Csuka, Kocsis

Kozármisleny KA: Szabó L. 20/6, Wichmann 7/2 – Grénus 3, Markovics, Brettner 1, Fledrich, Amrein-Szemmelrock 2, Polics 2, Köpösdi 2, Halász, Lengyel 4, Bréda, Leitner, Kuti, Scheffer 6, Tobak

Kiállítások: 10 és 12 perc
Hétméteresek: 3/1 ill. 3/2

Forrás: kozarmislenyse.hu

Fotó Csobán Péter