2022. november 7-én és 8-án végzi az idős vadgesztenye és platánfák metszési munkálatait a Tettye téri parkolóban, a Pintér-kert és a DDNPI Oktatási központ előtti területen a pécsi BIOKOM NKft.

Az elmúlt 12 évben nem került sor a parkoló faállományának teljes körű metszésére, mindössze alkalmanként egy-egy fát érintő metszési beavatkozás történt. A vadgesztenyefák állapota jelentősen leromlott, csúcsszáradások, jelentős odvasodások figyelhetők meg rajtuk.

Több fán taplógombák termőtestei jelentek meg, ami nagyban rontja a fák állékonyságát, gyengíti terhelhetőségüket. Az utóbbi években több leszakadt ágat kellett eltávolítani a parkolóból. Emiatt a fák közvetlen élet- és balesetveszélyesnek minősülnek, így társaságunk a teljes faállomány metszése mellett döntött.

A 16 fát érintő metszést egy 27 méter emelőmagasságú kosaras autóval, két szakaszban tervezzük elvégezni. Az adott napokon a biztonságos munkavégzés érdekében a parkoló közel teljes területén a parkolás tiltva- a forgalom pedig korlátozva lesz.

A kivitelezés ideje alatt kérik a lakosság, az autósok és ingatlantulajdonosok közreműködését, türelmét és megértését.

Felhívják a figyelmet, hogy a munkavégzés a megszokottnál nagyobb hanghatással jár, (motoros fűrészek zaja, az emelőkosaras autó és a szállítást végző autók zajterhelése) ami a kivitelezés ideje alatt zavaró lehet.

Forrás: biokom.hu