A kormány újabb két termék esetében döntött úgy, hogy hatósági árakat vezet be, ez a két termék pedig a burgonya és a tojás. A kormánypárti politikusok, újságírók próbálják mindezt hatalmas sikerként eladni, azonban ez nem más mint kudarc, és elismerése annak, hogy elrontották.

Az az ország nem erős, ahol a lakosságot gyakorlatilag az éhen halás fenyegeti akkor, ha valaminek az ára 1,3 euróról 2 euróra drágul. Olyan termékek esetében kell hatósági árazást bevezetni, melyek egyébként kifejezetten olcsónak számítanak, párszáz maximum párezer forintos tételekről van szó, melyeket a lakosság többsége nem tud kifizetni, ha néhány száz forinttal drágul az áruk.

A hatósági ár nem siker, éppen ellenkezőleg: beismerése az elhibázott gazdaságpolitikának, beismerése annak, hogy 12 év teljhatalom után arra voltak képesek, hogy ha néhány termék ára 1 euróról 2 euróra emelkedik, akkor a lakosság egy jelentős részét éhenhalás fenyegesse. Beismerése annak, hogy EU-s források nélkül a teljes magyar gazdaság működésképtelen, és földbe áll. A sikertelen gazdaságpolitika sajátja az ár stop politikája, ha valahol a farhát meg a krumpli árát központilag kell meghatározni, ott nyomor van.

Magyarország annyira teljesít „jól”, hogy hogy hatósági árat kell bevezetni a krumplira. Ízlelgessük ezt egy kicsit, és közben jusson eszünkbe: a hanyatló nyugaton röhögve fizetik ki a krumpli meg a tojás árát, miközben megfagyni sem fognak, lévén rajtunk kívül már mindenhol sikerült feltölteni a gáztározókat. Nem ötszörös áron véve a gázt.