A Pécsi Méhész Egyesület idén 7. alkalommal rendezte meg a versenyt. A „Baranya Megye Méze” mézverseny díjait Szentlőrincen adták át.

Három kategóriában 70 mintával neveztek a baranyai méhészek a megmérettetésre. Idén is jobbnál jobb mézeket kóstolt a zsűri, mondta el May Gábor, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szaktanácsadója, a Pécsi Méhész egyesület elnöke.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 3 kategóriában hirdettek győzteseket.

Virágméz kategóriában Bohuny Tibor selyemfű mézét találta idén a legjobbnak a szakmai zsűri, ezüstérmet kapott Háy István himesházi méhész virágméze, a bronzérmet pedig Reith Jánosné sombereki méhész virágméze érdemelte ki.

A hársmézek közül Karsa Lázár méze kapta idén az aranyérmet, Pál Zsolt ezüst, Ballér István pedig bronzérmet kapott a zsűritől. Akác kategóriában Széles Balázs méze nyert, második helyezett lett Bohuny Tibor akácméze, a bronzérmet pedig Pál Zsolt nyerte.

A „Baranya Megye Méze” címet idén Nagy Dezső érdemelte ki, a pécsi méhész mindhárom

kategóriában kiváló mézeket termelt az idén, így 2018 után 2022-ben is a cím büszke birtokosa lehet.

Őri László a díjátadón elmondta, az esemény jó alkalmat teremt arra, hogy felhívjuk a helyi

termelőkre a figyelmet. Arra szeretnénk ösztönözni a megyében élőket, hogy tudatosan vásároljanak, a piacokon és a boltok polcain keressék a helyben előállított minőségi termékeket, mondta a megyei elnök.

Forrás: sajtóközlemény