A merce.hu eheti írásában arról olvashatunk, hogy a Katargate néven elhíresült botrány tulajdonképpen arról szól, hogy 6 500 migráns munkás halála mindössze másfél millió euróért megvehető volt.

Ahogy azt a bahir.hu is megírta, december 9-én, széles körű nyomozást követően a belga ügyészség három másik személlyel együtt letartóztatta Luca Visentinit, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) nem rég megválasztott főtitkárát.

A többiekkel együtt Visentinit is „bűnszervezetben elkövetett korrupcióval és pénzmosással” vádolnak – írja a Novara Media.

A letartóztatottak közt van Eva Kaili, az Európai Parlament egyik alelnöke, a görög szocialista párt (PASZOK) EP-képviselője, Francesco Giorgit, az Európai Parlament egyik tanácsadója és Kaili élettársa, és Pier Antonio Panzeri volt európai parlamenti képviselő.

Az ügy Katargate néven vált ismertté a híradásokból, és ahogy újabb és újabb hírek szivárognak ki újra és újra kisebb-nagyobb hullámokat vet.

Bár a belga ügyészek a letartóztatások során csak annyit közöltek, hogy egy Öböl-menti országot gyanúsítanak azzal, hogy befolyásolni próbálta a gyanúba került tisztviselőket, a Le Soir című belga napilap annak ellenére megnevezte ezt az országot, hogy a letartóztatások után a belga ügyészek mindössze annyit közöltek, hogy egy Öböl-menti országot gyanúsítanak azzal, hogy próbálta befolyásolni a gyanúba került tisztviselőket.

A belga Le Soir napilap az Öböl-menti országnak az idei labdarúgó-világbajnokságnak is otthont adó Katart nevezte meg.

A Katargate botrányról IDE kattintva olvashat még többet.