Miközben a friss és illatos fenyőfát próbáljuk beilleszteni a tartójába, máris felmerülhet bennünk a kérdés, hogy karácsony után mi lesz a fenyőfával? A földlabdás fenyők esetén az idei karácsony elmúltával is könnyű a választás. 2023. január 1-31. között a BIOKOM NKft. az ünnepek után befogadja a földlabdás fenyőket, így a pécsiek ismét felajánlhatják ezeket a fákat a városüzemeltetési társaságnak.

A földlabdás fenyőfák örökbefogadását 2020 karácsonya előtt hirdette meg először a BIOKOM NKft. A társaság így próbálta meghozni a kedvet ahhoz, hogy minél többen válasszanak élő fenyőt az ünnepekre. A földlabdás fának számtalan előnye van, kezdve azzal, hogy friss levegőt termel a környezetünkben, hozzájárul a városi faállomány gyarapításához, és emellett évről-évre megcsodálhatjuk, hogyan cseperedik a tűlevelű.

Mindez persze csak akkor igaz, ha az ünnepek után a fenyőt kiültetjük a kertbe, és foglalkozunk vele a későbbiekben is. Ez azonban két problémát is felvet: mi van, ha földlabdás fát szeretnénk, de nincsen olyan terület, ahova elültethetnénk, vagy ha kert van is, de időnk és energiánk nincs a gondozásra?

A BIOKOM NKft. megoldást nyújt ezekre a kérdésekre azzal, hogy ismét felkínálja a lehetőséget, hogy örökbe fogadja a földlabdás karácsonyfákat. A társaság a felajánlásokat 2023. január 1-31. között várja a központi recepcióján, a Siklósi út 52. sz. alatt a nap 24 órájában. Az ily módon összegyűjtött fák a Tüskésréti úton található Városi Csemetekertbe kerülnek tavaszig, majd a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra, ezzel is hozzájárulva a város közterületeinknek díszítéséhez és a levegőminőség javításához.

Forrás: biokom.hu