2023. január 10-13. között a Bólyi Városi Könyvtárban tekinthető meg a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen zajló régészeti kutatások történetét, és az antropológiai vizsgálatok eredményeit bemutató rollup sorozat.

A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen folyó régészeti, antropológiai kutatások új ismeretanyaggal gazdagították a mohácsi csatával kapcsolatos ismereteinket. Az eddigi vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az emlékhely III. számú tömegsírjában nyugvó halottak a csata utáni tömeges, brutális kivégzés áldozatai.

Dr. Varga Szabolcs történész 6 db roll-upon keresztül mutatja be ezt a tragikus eseményt, illetve megismerteti az érdeklődőket az emlékhely, valamint az itt folyó régészeti kutatások történetével és az antropológiai vizsgálatok eredményeivel. A roll-upok szövege hosszú kutatás eredménye: tartalmas, izgalmas, de mindenki számára könnyen értelmezhető. A tablók gazdagon illusztráltak korabeli ábrázolásokkal, képekkel, grafikákkal, amelyek megszerkesztése Vértesi Lázár munkáját dicséri.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának vándorkiállítása megtekinthető a Bólyi Városi Könyvtárban 2023. január 10-től 13-ig nyitvatartási idő alatt.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak! A részvétel díjtalan!

Forrás: Facebook/Városi Könyvtár, Bóly