Pintér Sándor 2010-ben azt mondta, hogy két hét alatt rendet tesz. Ez a kijelentés nyilvánvalóan túlzó volt, és azóta bebizonyosodott: hazugság. Pintér a korábbi rendőrfőkapitány hiába teljhatalmú belügyminiszter, hiába az egyetlen olyan miniszter, akihez Orbán nem mer hozzányúlni, képtelen rendet tenni, sok szempontból a rendőrség és a közbiztonság helyzete még a 2010 előtti korszakhoz képest is rosszabb.

Késelések, betörések, ittasan halálos balesetet okozások, gyilkosságok, rablások, családon belüli erőszakok: nincs nap, hogy ne keljen legalább egy, de jellemzően több ilyen hírről beszámolnunk. Ma reggel rendőrt késeltek halálra, de egyébként is mindennaposak az atrocitások, a rongálások, a garázda bűncselekmények, és habár a Fidesz-KDNP kormány jóléti nyugati országok esetén beszél no-gone zónákról, ilyenek egyre inkább Magyarországon alakulnak ki.

Pintér Sándor belügyminiszter eközben mit csinál?

Vegzálja a magyar-ének szakos tanítónéniket, és minden nap kirúg néhány pedagógust. Belügyminiszter úr figyelmébe szeretnénk ajánlani, hogy a késeléseket, a családon belüli erőszakokat, a rablásokat aligha a lázadó szellemű történelem-földrajz szakos tanárok, és az óvodapedagógusok követik el, éppen ezért talán illő volna nem a pedagógusokat vegzálni, hanem a bűnt üldözni. Ehhez nem ártana rendbe hozni a rendőrség helyzetét, nem ártana a szektoron belül valódi reálbéremelést elérni, nem ártana növelni a szervezet létszámát – ezzel szemben folyamatosan csökken a rendőrök száma -, és valódi hatalmat adni a rendőrök kezébe, hogy erélyesebben felléphessenek a bűnözőkkel szemben, többször használhassák fegyvereiket, ha a helyzet úgy kívánja. Ez fontos lenne, a pedagógusok megfélemlítése, kirúgása nem az.