Tegnap mindösszesen három alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat. A lánglovagok két műszaki mentést hajtottak végre, egy jelzés pedig tévesnek bizonyult. Tűzeset tegnap nem történt a megyében.

Két személyautó ütközött össze hétfő délelőtt Villány közelében, a mároki elágazásnál. A járművekben csak a sofőrök utaztak, egyikük az autójába szorult. A balesethez a villányi és siklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a járműveket, a sérültet feszítővágó segítségével kiszabadították a roncsból, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A másik sofőr könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben. A mentés és helyszínelés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett szakaszon.

összeroncsolódott személyautó, háttérben mentők, rendőrök, tűzoltók
Fotó: Villány KVŐ

Oldalára borult egy teherautó tegnap délután Nagydobszán, a 6-os számú főúton. A sofőr nem sérült meg a balesetben. Műszaki mentés céljából a szigetvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a teherautót. A felborult jármű teljes szélességében elfoglalta az utat, az akadályt az esti órákban szüntették meg.

oldalára borult teherautó, elfoglalja az utat, elötte tűzoltók
Fotó: Szigetvár HTP