Szerdán reggel több hullámban érkeznek záporok, melyek akár lehetnek olyan erősek is, melyből villámlás is kialakulhat. A hőmérséklet minimuma 4 és 7 fok között alakulhat. A délnyugati szél egész nap élénk lesz. Estétől fordul a szél és hidegfront érkezik.

Szerdán délnyugat felől több hullámban érkezik csapadék zápor formájában, de lesznek szünetek. A maximumok 11 és 13 fok között alakulnak. A késő délutáni órákban átmenetileg megszűnik a csapadék, a délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések.

A késő esti óráktól délkelet felől egy mediterrán ciklon érkezik, mely keveredik az északnyugat felől érkező hidegfronttal. Este a front meghozza a hidegebb levegőt így a csapadék esőből fokozatosan havasesőbe, majd havazásba vált az éjszaka folyamán. Az északi szél éjjel megélénkül, néhol meg is erősödik.

Csütörtök hajnalban a csapadékot többfelé váltja havazás, ám ez nem fog sokáig tartani, hiszen ahogy vált, úgy szűnik és mérséklődik az intenzitás. Sík terepen a talajhő miatt csak foltokban, kis időre maradhat meg a hó, de a Mecsekben akár tovább is kitarthat. A minimumok kevéssel fagypont fölött fognak alakulni. Az északnyugati szél a nap folyamán élénk lesz.

Forrás: Meteo Mecsek