Igazi magyar teniszdömpingre lehetett számítani az Australian Open szerdai játéknapján. A nagy mennyiségű eső miatt folyamatosan csúszó programban végül törölték a párosmérkőzéseket, így várhatóan csütörtökön játsznak majd egymás ellen partnereikkel Babos Tímea és Udvardy Panna. Megrendezték viszont Bondár Anna és Fucsovics Márton egyes mérkőzéseit, felemás sikerrel.

Bondár Anna fejezte be előbb a jókorát csúszó mérkőzését. A világranglistán 81. játékos a 2017-ben Roland Garros-győztes lett Jelena Ostapenkóval találkozott. A meccs első szettjében két-két brékre került sor, így a rövidítés döntött. 5-5-ig itt is fej fej mellett haladtak, ekkor azonban Ostapenko megnyert két labdamenetet, amivel lezárta a 70 perces szettet.

A második felvonás szintén két-két bréket hozott, az ötödik pedig magyar szempontból a legjobbkor következett, 5:4-nél ugyanis a lett teniszező semmire elvesztette a szerváját, s így a játszmát is. A döntő szettre azonban elfogyott Bondár lendülete, sorra bukta el az adogatásait. Ostapenko végül nullára nyerte a játszmát, így 7:6 (7-5), 5:7, 6:0 arányban megverte a magyar teniszezőt.

Fucsovics Márton is pályára lépett, a világranglistán 78. játékosra a 64 között a dél-afrikai Lloyd Harris (186.) várt. A mérkőzés nyitószettje a nyíregyházi teniszező tervei szerint alakult, aki élete hatodik Australian Open-főtábláján szerepel. Kétszer is elvette a Harris adogatását, és 38 perc elteltével játszmaelőnyben volt.

A folytatásban Fucsovics 2:1-nél brékelt ismét, előnyét végigvitte, és 5:3-nál magabiztosan kiszerválta a második szettet is. A harmadik felvonásban sima adogatógémek sorjáztak egymás után, mígnem 4:4-nél Fucsovics elszalasztott két bréklabdát. A 25 éves Harris hatékonyabb volt és 4:5-nél kihasználta első bréklabdáját a játszmában, ezzel azonnal a szettet is behúzva.

Jöhetett a negyedik szett, melyben 1:2-nél az MTK játékosa hat (!) bréklabdát hárított, majd 4:4-nél elvette Harris adogatását, aztán könnyedén kiszerválta a 3 óra 6 perces mérkőzést.

Fucsovics eddigi legjobb melbourne-i eredményeként kétszer is nyolcaddöntőbe jutott, mindkét alkalommal Roger Federer verte meg. A már visszavonult svájci klasszissal most nem találkozhat, de még nem is jutott be a 16 közé. Ehhez a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnert kellene megvernie két nap múlva.