Késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon, mert fa dőlt a felsővezetékre Abaligetnél – közölte a Mávinform vasárnap reggel a vasúttársaság honlapján.

Azt írták: a vezeték helyreállításáig szünetel a vonatforgalom Abaliget és Godisa között.

Az utasokat pótlóbusz viszi Sásd és Bükkösd között.    

A pécsi vonalon 30-60 perces késésekre kell számítani.

Forrás: mti.hu

MÁVINFORM Frissítés: Fadőlés miatt Abaliget és Bükkösd között a közút sem járható, ezért tovább nőhet az eljutási idő a pécsi vonalon. A fa eltávolítása után a pótlóbuszok Bükkösd és Godisa között fognak közlekedni.

Frissítés:

A 809-es számú Mecsek IC utasait a pótlóbusz Szentlőrinc és Dombóvár között szállítja. Dombóvártól nem közlekedik az IC, onnan az utasok a várhatóan 8:10-kor induló S40-es vonattal (8047) utazhatnak Pusztaszabolcsig. Ahonnan átszállás nélkül, ugyanazzal a szerelvénnyel jutnak el Kelenföldig, illetve a Déli pályaudvarig.

A Pécsről Győrbe 6:34-kor induló Helikon InterRégió (9602) nem közlekedik. Az utasok a Pécsről 6:39-kor elindult személyvonattal (8057) utazhatnak Dombóvárig.

Előzmény:

Abaligetnél fa dőlt a felsővezetékre, amely megsérült. A fa eltávolításáig és a vezeték helyreállításáig – várhatóan kora délutánig – szünetel a vonatforgalom Abaliget-Godisa szakaszon, emiatt pótlóbusz szállítja az utasokat Sásd és Bükkösd között. A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon 30-60, esetenként 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A Pécsről 5:18-kor a Keleti pályaudvarra elindult Mecsek InterCity (IC809) Szentlőrinc állomáson várakozásra kényszerül.

Forrás: mávinform